Chirp. De Transactie-App van de Toekomst! 

N

Eén platform voor al je betaaloplossingen en marketing campagnes. 

N

Bespaar kosten en verhoog je omzet. No Cure – No Pay.

N

Ultiem gemak – Ultieme mogelijkheden – Ultiem voordeel voor retailer en consument.

Wat betekent Chirp voor Retailers?

Samen besparen

Ondanks alle technische vernieuwing is er in betaalsystemen tot nu toe één ding onveranderd gebleven: de vele schakels tussen betalen en ontvangen van geld. Deze tussenschakels maken transacties inefficiënt en onnodig duur.

Chirp is een ‘end-to-end‘ platform wat mensen direct verbindt. Dit gebeurt in het vrije luchtruim over het traditionele bancaire landschap. Banken, creditcardmaatschappijen en andere tussenpartijen komen er bij een transactie tussen je klant en jou niet meer aan te pas. Ook niet tussen jou en je leveranciers. Dit levert enorme kostenbesparing en een scala aan nieuwe mogelijkheden op.

Plug-and-Play betaaloplossing

Met Chirp heb je als retailer voor je betaaloplossing nooit meer hardware van derden nodig. Een tablet of smartphone met daarop de Chirp Merchant app volstaat om overal betalingen te kunnen ontvangen. Het aanmaken van een Chirp account is alles wat nodig is om te profiteren van alle mogelijkheden van het platform.

Je eigen Retailer Specifiek Tegoed

Speciaal met het oog op retailers kunnen naast transacties met euro’s ook transacties met andere soorten van geld binnen Chirp worden gedaan. Chirp stelt iedere retailer in staat om z’n zijn eigen waarde-tegoed te creëren. Dit noemen we Retailer Specifiek Tegoed. Denk hierbij aan waarde in de vorm van punten, miles of andere soorten van credits. Natuurlijk kun je je tegoed ook in euro’s uitgeven.

Het Chirp platform laat op een unieke manier de verschillende soorten van waarde naadloos met elkaar interacteren.

Geïntegreerde Marketingstudio

Creëer je je eigen op maat gesneden marketingcampagnes om je klanten nog beter te kunnen bedienen met Retailer Specifiek Tegoed. Eenvoudig en helemaal naar wens in te regelen via de eigen Chirp online studio waarmee je eigen marketingbureau in huis haalt. Start een loyaliteitsprogramma, creëer vouchers of geef straks je eigen giftcards uit.

Met Chirp verdwijnt het onderscheid tussen betaal- en spaarsysteem en worden beide systemen naadloos samengevoegd in één oplossing.

Geen tussenpartijen meer nodig. Geen hardware meer nodig. Alleen een tablet of mobiele telefoon.

Supersnel. Supertransparant. Superveilig.

Lagere transactiekosten. Geen maandelijkse fees.

Voordelen van Chirp voor Retailers

Ultiem betaalgemak

Chirp is een betaalsysteem dat de hele betaalindustrie totaal zal veranderen. Wanneer jij als retailer gebruik gaat maken van Chirp kunnen je klanten jou voortaan overal en direct betalen. Via ieder kanaal, zowel online als offline, dankzij de QR-code.

Daarnaast kun je met Chirp op veel nieuwe plekken je producten en diensten verkopen: via tv, in tijdschriften, kranten, abri’s op het station, etc. Op iedere plek waar jouw klant de mogelijkheid heeft om met zijn Chirp app jouw QR-code te scannen. Alle transacties vinden real time plaats en worden direct geadministreerd.

Ultieme marketingmogelijkheden

Iedere retailer krijgt bij z’n Chirp account gratis de beschikking over een uitgebreide set aan marketingtools. Op deze manier kan je op ieder moment eenvoudig en volledig naar wens je campagnes inrichten en deze on-the-fly bijregelen voor maximale impact. Je klanten kunnen er gelijk gebruik van maken en op je acties reageren.  Acties worden automatisch doorgevoerd in je administratie. Je hebt er geen omkijken meer naar.

Net als bij het aanbieden van je producten kun je marketingconcepten via alle denkbare kanalen inzetten en daarmee zowel het bereik als het effect van je campagnes vergroten. Of dat nu is via een advertentie in een krant, via de tv, online of via een abri bij de bushalte.

Chirp faciliteert ook campagnes tussen retailers onderling. Dit biedt jou de mogelijkheid om gezamenlijk met andere retailers klantenacties te starten. Zonder enige administratieve rompslomp. Alles real time en transparant afgehandeld.

Ultieme kostenreductie

Met Chirp zijn alle tussenpartijen in de betaaltransactie zijn verdwenen. Hierdoor hoef je bij Chirp nooit meer mee te betalen aan de kosten van derde partijen. De eerste verdienste. Met Chirp betaal jij voortaan per betaaltransactie slechts een fractie van de gangbare kosten. Zo raakt de verhouding tussen kleine bestedingen en de af te dragen transactiekosten weer in balans. Zelfs micro-payments worden zo rendabel.

  • No Cure – No Pay Ook de kosten van marketing-acties worden lager en transparanter bij Chirp. Dit komt door ons ‘No Cure-No Pay‘ principe. Je gaat pas iets betalen voor een campagne op het moment dat die campagne je ook daadwerkelijk omzet oplevert.
  • Geen overheadkosten  Naast lagere transactiekosten heb je met Chirp ook geen overheadkosten meer. Zo gelden er geen dure licenties en service-contracten om ons betaalsysteem te gebruiken. Ook betaalterminals heb je niet meer nodig. Chirp werkt volledig online en de QR-code kan op ieder scherm getoond worden. Koppel Chirp eenvoudig aan je kassasysteem of gebruik je eigen Smartphone of tablet om betalingen te ontvangen.

Hoe werkt het?

Aangesloten retailers krijgen toegang tot de Chirp Merchant app en de Chirp Online Omgeving. De Merchant app dient als Point of Sale en de Online Omgeving is voor het inzien van je administratie en de plek waar je de Marketing Studio vindt.

Betalen

De  Chirp Merchant app is te gebruiken als alternatief voor de huidige PIN-apparatuur. Start voor iedere transactie eenvoudig een betaalverzoek en laat je klanten vervolgens de unieke QR-code scannen om te betalen. Het geld staat direct op je Chirp account.

Ook krijg je in de Merchant app een overzicht van je recente transacties en bijbehorende transactiedetails. Maakt je klant gebruik van één van jouw campagnes en betaalt hij een deel met Retailer Specifiek Tegoed, dan kan je dat hier ook inzien. Zo houd je als retailer altijd het overzicht.

Ondertussen werken wij druk aan een API om de Merchant app te koppelen aan je kassasysteem, zodat er binnenkort nog veel meer mogelijkheden met Chirp ontstaan.

Marketing

In de Marketingstudio creëer je je campagne in een handomdraai volledig naar eigen wens. Of je nu een nieuwe kortings-campagne wilt starten of inzicht wil krijgen in je huidige voucher-actie. Alles omtrent je marketingcampagnes op het Chirp platform is hier te vinden.

Bepaal zelf alle voorwaarden. Geef korting aan iedereen die jouw advertentie in een Huis-aan-Huisblad heeft zien staan of juist alleen aan je vaste klanten. En wordt je campagne alleen geldig in het weekend of juist de hele week?

Simuleer in Marketingstudio je nieuw ontworpen marketingacties. Volg je uitstaande campagnes op de voet en krijg zo inzicht in het succes van de ene campagne en de verbeterpunten van de ander. Ook kom je zo nooit meer voor verrassingen te staan.

Je eigen Retailer Specifiek Tegoed wat gemoeid is met een campagne wordt door je klanten gescand en/of automatisch met een betaling verzameld of verzilverd. Dit tegoed is alléén te besteden bij jouw bedrijf als uitgevende partij. Klanten zien dit duidelijk in hun Chirp App verschijnen als onderscheid van geld wat bij álle aangesloten retailers is te besteden. Chirp’s techniek draagt er zorg voor dat alle soorten van tegoeden netjes van elkaar gescheiden blijven maar toch naadloos met elkaar samenwerken volgens jouw instellingen.

Rapportage

Uiteraard is de volledige administratie en rapportage in je online omgeving beschikbaar. Zo houd je altijd overzicht over je transacties en geldstromen.  Het verloop van je marketingcampagnes op het platform wordt realtime bijgehouden.

Statistieken en historische gegevens leveren je informatie voor nieuwe inzichten.  Hiermee kun je campagnes voor de toekomst simuleren.

 

Proof of Concept

In Grand Café Z in Leeuwarden zal Chirp de officiële start maken als revolutionair betaalsysteem. Hier zal het voor het eerst mogelijk zijn om met Chirp kennis te maken. Naast het gebruik van de Consumenten app om betalingen te doen, gaat ook de Merchant app hier voor het eerst gebruikt worden. Geïnteresseerde retailers zijn van harte welkom om Chirp hier te ervaren.

Het idee achter Chirp is zo goed uitgedacht, is financieel zo solide, en biedt zoveel ruimte voor nieuwe economische modellen, dat de ambities groot mogen zijn. Na een geslaagde praktijktest in Café Z, zal Chirp de vleugels gaan uitslaan. Eerst in Nederland, maar daarna ook in de rest van Europa. Want voordelen die Chirp in Nederland biedt, zijn in het buitenland minstens zo aantrekkelijk.

Hoewel Chirp straks als plug-and-play oplossing gaat dienen voor alle retailers, is het tijdens deze eerste fase voor retailers helaas nog niet mogelijk om zelf een account bij Chirp aan te maken. Zo kunnen we de groei beheersbaar houden. Dit in verband met voldoen aan de strenge wet- en regelgeving op het gebied van betaaldiensten. In de volgende fase zal Chirp met een verworven EGI-vergunning de markt breed kunnen betreden. Indien de benodigde vergunning verkregen is zullen we dat uiteraard gelijk laten weten.

 

 

 

 

 

 

Early Bird Programma

Chirp gaat uit van het delen van succes met al onze gebruikers. In tegenstelling tot het streven naar winstmaximalisatie voor alleen aandeelhouders zoals in de huidige betaalketen meer dan gebruikelijk is.

Bij Chirp belonen we daarom zowel consumenten als retailers. Geld dat we dankzij de inzet van onze gebruikers niet aan marketing hoeven uit te geven, keren we uit aan consumenten in de vorm van Chirps; onze eigen spaarpunten. Iedere consument ontvangt Chirps zodra hij (indirect) omzet voor Chirp genereert. Of door zelf transacties te doen bij een retailer, of door transacties van iemand die door de consument bij Chirp is betrokken. De verdiende Chirps worden vervolgens als euro’s besteed en belanden in de kassa’s van de aangesloten retailers en genereren zo extra omzet.

Chirp brengt met het Early Bird programma consumenten en retailers direct bij elkaar, waarbij iedereen profiteert.

Veelgestelde vragen

De voordelen die Chirp jou kan bieden, kun je pas werkelijk op waarde schatten zodra de mogelijkheden je helemaal helder zijn.
Daarom hieronder een lijst met veelgestelde vragen.

Heb je hiernaast nog andere vragen, neem dan gerust contact met ons op.

Hoe is Chirp anders dan een bank?

Waar banken zich voornamelijk richten op het aantrekken en uitlenen van geld, houdt Chirp zich uitsluitend bezig met het faciliteren van al je dagelijkse betaaltransacties. Net zoals een bank een vergunning heeft, moet Chirp als financiële instelling ook een vergunning hebben; een zogenaamde EGI-vergunning. Hiermee wordt aangegeven dat Chirp ‘In Control’ is van de Elektronisch Geldstromen. Chirp werkt aan deze vergunning.

Wat kost het om Chirp te gebruiken?

Bij Chirp betaal je alleen een fee wanneer je daadwerkelijk omzet krijgt. Voortaan geen maandelijkse abonnementskosten en dure onderhoudscontracten, maar alleen een fee per ontvangen transactie. Dit geldt niet alleen voor de eenvoudige betaaltransacties die we met Chirp faciliteren, maar ook voor al je marketing-campagnes waar we alleen een fee voor vragen wanneer deze tot omzet – lees een betaling – heeft geleid. No cure, No pay!

Hoe kan ik me bij Chirp aansluiten?

De groei van het platform in de opstartfase aan grenzen gebonden. Op dit moment is het helaas nog niet mogelijk om, anders dan op uitnodiging van Chirp, je als retailer aan te sluiten.

Wanneer hier verandering in komt communiceren we dit uiteraard zo snel mogelijk. Dan kan je als retailer eenvoudig een account aanmaken via de website, de benodigde documentatie aanleveren en vervolgens gelijk aan de slag gaan.

Hoe start ik een marketingcampagne?

Iedere retailer krijgt toegang tot Chirp’s Marketingstudio. In deze online omgeving kan elke ondernemer eenvoudig eigen campagnes starten, volledig naar wens inrichten en 24/7 monitoren. Vervolgens wordt de campagne automatisch ingeregeld en kan de campagne via alle kanalen gedeeld worden.

Zijn mijn ontvangen betalingen gegarandeerd?

Bij Chirp zijn je betalingen altijd gegarandeerd doordat iedere euro op het platform ook daadwerkelijk aanwezig is. Het totale saldo op het Chirp platform is namelijk altijd 100% gedekt en wordt beheerd op onze derdenrekening Stichting Cliënten Chirp. Betaalopbrengsten zijn direct beschikbaar op je Chirp rekening en kun je (deels) op ieder moment naar een rekening bij je bank overmaken.

Wat heb ik nodig om betalingen van Chirp te kunnen ontvangen?

Om betalingen te accepteren heb je bij Chirp geen extra of specifieke hardware nodig. Accepteer betalingen via de Chirp Merchant app op je eigen tablet, smartphone of desktop PC.
Op dit moment zijn we druk bezig met een API om Chirp te integreren in je huidige (web) kassasysteem.